Author Topic: 4.1.3 Freeze on start-up + high CPU usage  (Read 364 times)

Dezarius

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
4.1.3 Freeze on start-up + high CPU usage
« on: September 22, 2018, 09:53:16 AM »
So after updating to 4.1.3 qBit started to freeze on start-up, and no amount of clicking the icon works for a few minutes, during this time it also uses like 30% CPU. (also like 40% memory, but this is "stable" not temporary, at least with the new version). It shouldn't be anything on my side because I've never had this problem with earlier versions but happened immediately after upgrading to 4.1.3. The funny thing is "smartscreen" (or whatever it's called) warned me before installing the update file that it could cause issues, which is weird because that hasn't happened before. It gave me pause but I thought it's probably just your typical false alarm thing. Turns out it was a problem. I thought about downgrading but I'm afraid of losing my settings, torrents or making new problems. Please fix your version, things have been running smooth for me until 4.1.3.

Switeck

  • Forum addict
  • ****
  • Posts: 1190
  • Karma: +80/-0
    • View Profile
Re: 4.1.3 Freeze on start-up + high CPU usage
« Reply #1 on: September 22, 2018, 03:47:01 PM »
Possibly related?:
"Sandy Bridge systems - High CPU on Boot Performance"  https://github.com/qbittorrent/qBittorrent/issues/8975

JVincent

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: 4.1.3 Freeze on start-up + high CPU usage
« Reply #2 on: September 22, 2018, 05:03:53 PM »
It's this one: https://github.com/qbittorrent/qBittorrent/issues/9547

There is a fixed build to test linked in that ticket, works for me at least.