Author Topic: 4.1.4 crashes immediately on startup  (Read 2562 times)

Teelie

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: 4.1.4 crashes immediately on startup
« Reply #15 on: November 19, 2018, 07:21:56 PM »
Same problem for me with the added twist it seems to have done something to Firefox that prevents the download pop up dialogue from working (with .torrent, .exe, etc files). That or it is an amazing coincedence Firefox immediately stopped working properly after I installed 4.1.4. I can still manually add torrents to qbit and magnet links work at least.

edit: I found out the problem and remarkably, it was an amazingly strange coincedence. :o
« Last Edit: November 20, 2018, 05:00:43 PM by Teelie »

jeeshman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: 4.1.4 crashes immediately on startup
« Reply #16 on: November 19, 2018, 08:28:57 PM »
You're not alone, and the problem is being looked into:

Crash on startup, just after updating to version 4.1.4
https://github.com/qbittorrent/qBittorrent/issues/9865

Strangely, qBitTorrent 4.1.4 32bit version may not cause crashes...at least for some lucky people.
Thanks for pointing this out.

Also: WTH, I created an account here but the devs pay attention to Github instead?

requiem4adream

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: 4.1.4 crashes immediately on startup
« Reply #17 on: November 20, 2018, 03:40:05 AM »
Same here, win 10 x64, qBt force closes every time after updating, thought I was fucked but went back to 4.1.3 and works like a charm now. Glad to know I'm not the only one.

Havenard

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: 4.1.4 crashes immediately on startup
« Reply #18 on: November 20, 2018, 04:17:50 AM »
Confirming the issue on Windows 10 Pro 64-bit, reverting to version 4.1.3 fixes the problem.

Switeck

  • Forum addict
  • ****
  • Posts: 1230
  • Karma: +83/-1
    • View Profile
Re: 4.1.4 crashes immediately on startup
« Reply #19 on: November 20, 2018, 06:01:04 AM »
Also: WTH, I created an account here but the devs pay attention to Github instead?
The devs basically spend all their qBT-related time trying to code for qBT rather than answering questions on the forums.

1 error can trigger what seems a bunch of "unrelated" problems and crashes posts, but the posters almost never compare notes...

rambutan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: 4.1.4 crashes immediately on startup
« Reply #20 on: November 25, 2018, 02:56:57 PM »
Confirming crash on Win 10 x64 bit version. 32 bit version works fine.
Also if settings are cleared x64 version starts up happily. Adding torrents causes it to crash

bob1324

  • Member
  • **
  • Posts: 22
  • Karma: +1/-0
    • View Profile
Re: 4.1.4 crashes immediately on startup
« Reply #21 on: November 25, 2018, 10:50:30 PM »
Is this the new version of 4.1.4?
With the new version I have no problems.

wdavis111

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: 4.1.4 crashes immediately on startup
« Reply #22 on: November 28, 2018, 01:20:34 PM »
Has this been resolved? or should I stick with 4.1.3?

wdavis111

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: 4.1.4 crashes immediately on startup
« Reply #23 on: November 28, 2018, 02:26:20 PM »
Has this been resolved? or should I stick with 4.1.3?

never mind, i simply tested the latest download and it works peachy keen... thanks mucho!

JDnHuntsvilleAL

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: 4.1.4 crashes immediately on startup
« Reply #24 on: December 02, 2018, 07:21:52 AM »
Yet another one with this problem with 4.1.4 64bit.  So far I've solved it by installing 4.1.4 32bit version. (I had also went back to 4.1.3 64bit but got tired of the update nag screen.)

t0yz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: 4.1.4 crashes immediately on startup
« Reply #25 on: December 02, 2018, 04:59:16 PM »
4.1.4 x64 works great here (the re-release, the first one was crashing each time). Been days since I use it without one issue. I'd try reinstalling and make sure it's the last version.