Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - fusk

Pages: [1] 2
1
Windows / High cpu usage 4.1.3 x64.
« on: October 26, 2018, 05:05:38 PM »
I'm getting really high cpu usage, when qbit is going it's using ~50%, and then system is using 30%.
Before i had a N54L cpu in the server. That's a 45nm, 25w dual-core 2.2ghz from 2010. Drives were connected through an onboard sas controller. I've switched that out for a J4105 which is a 14nm, 10w quad-core 2.4ghz from 2018. Drives are connected through an LSI 9211-8i.
That should be a significantly more powerful chip. But it's like constantly 100% on the first core. And it's just hammering the first core.
Any thoughts?

2
Windows / Access is denied I/O error
« on: January 11, 2018, 08:52:40 PM »
I'm getting these errors, but only on occasion. And i don't know why. Running latest qbit version.
11-01-2018 20:47 - An I/O error occurred, 'filename' paused. filename open (E:\filename) error: Access is denied

The E drive is a temp drive.

Suggestions?

3
Windows / qbit has begun to crash quite a lot.
« on: December 22, 2017, 04:17:08 PM »
Running 4.0.3 and the previous version did it as well, but it crashes once or twice a day. I'm running it on server 2012 r2 64bit. And it's running 24/7, but with the newer versions it gives some i/o errors for no reason and then seem to crash, but i'm not monitoring the crash as it happens while i'm at work or during the night. So i'm not sure if the two are related.

4
I'm watching several folder from different trackers. Can qbit automatically add label XX to torrents from folder XX and XY to torrents from folder XY ?

Edit: No it cannot, so i created a wishlist.

5
Windows / Weird RSS behavior. 3.2.3 and 3.3.16
« on: October 27, 2017, 01:20:26 PM »
I had only experienced this on one tracker, and thought it was the site using an RSS setup that didn't conform to RSS standards. But i just joined a new site and experiencing the same thing. Not sure what, how or why.

Problem is that old torrents suddenly shows up on the list as a new item. On the site a torrent was uploaded ~3 months ago, but in the RSS feed it just popped up as the 3'th newest item. This happens rather often and makes qbit download tons of old torrents that are several months old. By a ton i'm talking hundreds of gb.

Is this a bug in qbit or the RSS feed from the site ?

Edit: From what i've been able to piece together this seems to be isolated to qbit.
Just tested with utorrent 2.2.1 and it doesn't do it. Which basically means that is my solution for now, install utorrent to run that one feed and let qbit handle the others.

6
Windows / 3.3.16 WebUI has stopped responding.
« on: October 26, 2017, 10:16:27 PM »
I use web ui. But earlier yesterday it stopped working, so i rebooted the server, that didn't work. I then tried disable and re-enable it and that didn't work either. How do i restart the web ui ?

7
Windows / Forwarded port not being accepted on qbit .15 server.
« on: September 03, 2017, 04:34:48 PM »
I have two machines on the network, win8.1 and 2012 server. Both have qbit .15 installed. I've checked with the guys on the pfsense forum and my router settings are correct.
In qbit i've got the little yellow ball. I'n not using upnp but have port 49998 forwarded to that machine, and port 49999 to my desktop. If i start qbit on my desktop port 49999 and use http://canyouseeme.org i get a success, with firewall on or off.
On server 2012 trying to reach port 49998 i'm unsuccessful with firewall on and off. I either get connection refused or connection timed out. But the request from canyouseeme is forwarded correctly.
If i try the webui port i get an success, but not on the torrent port.
If i switch the port to 49997 and change the forward settings i get a success, but only for 5 min until this happens in the logs.

Code: [Select]
03-09-2017 16:26 - qBittorrent fejl i lytning på grænseflade 0.0.0.0 port: UDP/49997.
Årsag: Only one usage of each socket address (protocol/network address/port) is normally permitted
03-09-2017 16:26 - qBittorrent lytter succesfuldt på grænseflade :: port: TCP/49997
03-09-2017 16:26 - qBittorrent lytter succesfuldt på grænseflade 0.0.0.0 port: TCP/49997
03-09-2017 16:26 - Indstillinger blev gemt.
03-09-2017 16:26 - qBittorrent failed to listen on any interface port: 49997. Reason: Only one usage of each socket address (protocol/network address/port) is normally permitted.
03-09-2017 16:26 - qBittorrent is trying to listen on any interface port: 49997

First it's trying, then failing, then successful twice, then failing again. I then reversed it by changing router first, then qbit. Same thing.

8
Windows / How to make webui accessible from both local and wan?
« on: August 13, 2017, 01:35:28 AM »
Webui can't be accessible from both, either it's wan and then it's inaccessible from lan, or lan and then it's inaccessible from wan. How to get it to be accessible from both?

9
Linux / Webui not avilable from both lan and wan.
« on: July 31, 2017, 01:40:36 AM »
I don't know if it's a bug kinda thing. But if you set up webui with wan it is not available from the lan. In my case i'm on the same lan, and i'm therefore forced to used lan ip as i'm otherwise unable to connect. If i'm connecting from a different wan it connects fine.

10
Generic / Best way to implement qbit on a nas?
« on: July 21, 2017, 05:37:09 PM »
Was a bit unsure where to put this.
I'm getting my self a nas, hp prolient microserver, a dual core 2.2ghz with 8gb ram. But i'm unsure what OS i should install on it to run qbit with, should i go nas4free/freenas and try and get qbittorrent-nox running or install qbit in a jail. Maybe linux, or just run windows on it and use the webgui. The box will do nothing else than being a seperate torrent client.

I'm wondering what sort of solutions others have done. Suggestions ?

11
So i just noticed that if you're downloading a multifiled torrent (IE, file1 & file2) downloading only file1 will use the temp drive as normal. When choosing to download the file2 later on, after file1 has been transferred to destination drive. File2 is not downloaded to temp. But goes straight to destination drive. I would've liked those files to also go to temp drive.

12
Windows / Help setting up embedded tracker 3.3.10
« on: December 26, 2016, 12:34:42 PM »
I've had some success setting up the embedded tracker, but on several occasions i've tried where the client simply won't connect to my tracker, so i'm going to need some help. As a test i've loaded up linuxmint-18.1-cinnamon-64bit which i'll provide a torrent for so people can test it and possibly help me figure out why it isn't working as intended. Torrent is attached.

These are my settings.
Activate embedded tracker = yes
Embedded tracker port = 9000
Announce to all trackers = yes
ip that's reported to trackers = tried both with and without.

And these are my setting for creating a torrent.
tracker urls: http://myexternalip:9000/announce
web seedes = empty
comments = empty
size = auto
private = off
start seed after creation = yes
Ignore rules = yes

Router settings.
Service Name    Source IP    Port Range    Local IP            Local Port     Protocol
Qbit tracker   *           9000                   192.168.1.2   9000            TCP/UDP

PC is addressed 1.2 through mac address, so it's always the same.

13
Windows / Possible to delay transfer from temp to dest. ?
« on: December 10, 2016, 01:28:45 PM »
Now, i did make a wishlist item on github for this. But i'm wondering if there's somehow a workaround to doing this untill the time when it's implemented as a feature, if ever.
Why would i want to do this? I have a 1gibt connection, meaning i'm very often the first to finish a torrent, by delaying the transfer from the temp ssd to the raid0 i'm able to continue transfer for ~5min to fill the swarm with peers. If i jump offline immediately after finishing the torrent to transfer 80gb for 10min it will hurt the swarm.

Maybe there's a way to do this i do not know about.

14
Cafe lounge / Raid0 cache, write through & write back.
« on: September 01, 2016, 08:15:33 PM »
I have a raid0 with 60gb ssd cache. But the problem with that is that the cache is read only, it's for mostly used files. I've been reading a bit about write through & write back cache, but don't fully understand them. I am wondering if there's a setup that would be even better than what i have.
My raid0 starts overloading at ~53mb/s.

Any suggestions ?

15
Windows / 3.3.6 often becomes unresponsive during high speed transfers.
« on: August 31, 2016, 07:12:32 PM »
I've noticed this version rather often become unresponsive during high bandwidth usage. The transfer will continue even tho the program is unresponsive for several minutes or permanently. This does not occur during slow transfers of ~150mbit and less.

Pages: [1] 2