qBitTorrents loses setting?

Windows specific questions, problems.
Ciwi
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Mon Dec 09, 2013 2:15 pm

qBitTorrents loses setting?

Post by Ciwi » Mon Dec 09, 2013 2:19 pm

Hello!

Sometimes when I start up qBitTorrent it has lost the settings I defined and returned back everything to normal except the language who now has turned to swedish (I'm a swede myself).

Why is that? It's actually very annoying and the only thing I did before the restart was scan my computer with Avira Antivirus. Has happened two times now, don't know if I scanned my computer the first time this occured.

Stircentre
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Sun Dec 22, 2013 1:04 pm

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by Stircentre » Sun Dec 22, 2013 1:07 pm

I have had the same thing happen multiple times. On Windows 7 x64 with Qbittorrent 3.1.3. Replacing the folders in appdata\local and appdata\roaming with backups gets me my settings back, but it doesn't prevent it from happening again.
Last edited by Stircentre on Sun Dec 22, 2013 1:09 pm, edited 1 time in total.

Ciwi
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Mon Dec 09, 2013 2:15 pm

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by Ciwi » Sun Dec 22, 2013 2:09 pm

Yes. Forgot to mention that I also am running Win7 x64. Running qBitTorrent 3.1.2 though.

Ciwi
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Mon Dec 09, 2013 2:15 pm

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by Ciwi » Sun Dec 29, 2013 9:29 am

Today it happened again. This time I'm sure I didn't do anything at ALL before the reset. I'm getting kind of frustrated that this issue is going unnoticed and that there is no answer from any dev.
I did not change from µtorrent 2.2.1 which worked flawlessly to BitTorrent so that I would experience more problems.

User avatar
Nemo
Administrator
Administrator
Posts: 1579
Joined: Sat Jul 24, 2010 6:24 pm

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by Nemo » Sun Dec 29, 2013 3:55 pm

Did you try the latest alpha? http://qbforums.shiki.hu/index.php/topic,2344.msg9150.html#new
Here is a build of qBittorrent 3.2.0alpha_25122013 from git master with:
boost 1.55
libtorrent 0.16.13(RC_0_16 actually)
openssl: 1.0.1e
qt: 4.8.5

Built using MSVC2008.

This contains a possible fix for when qbt loses the settings.
Im running it since its released without ANY problems. I never had any settings lose either with any version. Perhaps you are using somekind of a cleaner that ''cleans'' and resets the settings.

Our devs are working on it, even if you don't get any answer as you see.
Last edited by Nemo on Sun Dec 29, 2013 3:56 pm, edited 1 time in total.
Forum Rules and Guidelines

Forum Admin.
Dutch & Turkish Translator.


Image
Image

Ciwi
Newbie
Newbie
Posts: 5
Joined: Mon Dec 09, 2013 2:15 pm

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by Ciwi » Sun Dec 29, 2013 7:50 pm

Nemo wrote: Did you try the latest alpha? http://qbforums.shiki.hu/index.php/topic,2344.msg9150.html#new
Here is a build of qBittorrent 3.2.0alpha_25122013 from git master with:
boost 1.55
libtorrent 0.16.13(RC_0_16 actually)
openssl: 1.0.1e
qt: 4.8.5

Built using MSVC2008.

This contains a possible fix for when qbt loses the settings.
Im running it since its released without ANY problems. I never had any settings lose either with any version. Perhaps you are using somekind of a cleaner that ''cleans'' and resets the settings.

Our devs are working on it, even if you don't get any answer as you see.
Hey!

I'm sorry for being so unpleasant earlier. Was uncalled for, and for that I apologize.

Is the alfa version allowed on private trackers? I do not want to jeopardize my account so I think I'll hold onto the latest stable a while more. Feels good that the problem is being acknowledged!

sledgehammer_999
Administrator
Administrator
Posts: 2413
Joined: Sun Jan 23, 2011 1:17 pm

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by sledgehammer_999 » Sun Dec 29, 2013 9:42 pm

v3.1.4 was released which contains the same fix, go and try it.

mecmecmec

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by mecmecmec » Fri Jan 03, 2014 10:01 am

For me qBittorrent started to lose settings after I updated to v3.1.4 couple of days ago. It had never lost settings before in other versions. Now it has happened twice.
No other software changes in my system and no any cleaner programs present.

Win8 64bit

EDIT: Lost settings again. Looks like it happens after every time I restart Windows.
EDIT2: This time settings were preserved after Windows restart. Losing settings seems random atm.
Last edited by mecmecmec on Fri Jan 03, 2014 2:06 pm, edited 1 time in total.

sledgehammer_999
Administrator
Administrator
Posts: 2413
Joined: Sun Jan 23, 2011 1:17 pm

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by sledgehammer_999 » Fri Jan 03, 2014 3:21 pm

Losing settings seems random atm.
This is what I am afraid the most...

Could you try this build too? http://builds.shiki.hu/temp/qbittorrent ... _setup.exe
It contains an additional fix, that I hoped to solve the issue. Another user already has reported that it doesn't do much but I want you to try it too.

mecmecmec

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by mecmecmec » Fri Jan 03, 2014 4:55 pm

[quote="sledgehammer_999"]
Could you try this build too? http://builds.shiki.hu/temp/qbittorrent ... _setup.exe
[/quote]
Installed it. Old settings were present.

BUT all my torrents stopped with following error messages:
03/01/2014 18:39:00 - Tapahtui I/O-virhe, 'xxx-monkey-porn.mp4' keskeytettiin.
03/01/2014 18:39:00 - Syy: xxx-monkey-porn.mp4 file (D:/TV/xxx-monkey-porn.mp4) error: Invalid access to memory location

Reverted back to v3.1.4 and everything worked again.

martinigm
Newbie
Newbie
Posts: 2
Joined: Sat Jan 04, 2014 12:18 am

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by martinigm » Sat Jan 04, 2014 12:21 am

Installing the 31.12.2013 build solved the settings issue for me and everything else seems to work fine as well, no error messages.

sodfij234234
Newbie
Newbie
Posts: 14
Joined: Fri Aug 16, 2013 1:16 am

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by sodfij234234 » Sun Jan 05, 2014 7:47 pm

I'm on 3.1.4.  Whenever I close, similar thing happens.  I have all the tabs a certain with, then when it restarts, everything is back to default.  annoying.

sledgehammer_999
Administrator
Administrator
Posts: 2413
Joined: Sun Jan 23, 2011 1:17 pm

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by sledgehammer_999 » Mon Jan 06, 2014 7:39 am

[quote="sodfij234234"]
I'm on 3.1.4.  Whenever I close, similar thing happens.  I have all the tabs a certain with, then when it restarts, everything is back to default.  annoying.
[/quote]

Does this happen when you manually close the app via file->exit or when you shutdown the OS while the app is running?

User avatar
ciaobaby
Forum addict
Forum addict
Posts: 2771
Joined: Sat May 18, 2013 4:08 pm

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by ciaobaby » Mon Jan 06, 2014 10:24 am

[quote="sledgehammer_999"]
v3.1.4 was released which contains the same fix, go and try it.
[/quote]

It ain't working then :)

Just upgraded to 3.1.4, hoping to find the interminable checking and having to reboot just to shut the client down.was fixed,  instead I get to reset all the labels etc.

so looks like it's back to 3.0.8 then,
Smarter than the av-er-age bear, Boo Boo.

http://qbforums.shiki.hu/index.php/topic,3084.0.html

User avatar
Nemo
Administrator
Administrator
Posts: 1579
Joined: Sat Jul 24, 2010 6:24 pm

Re: qBitTorrents loses setting?

Post by Nemo » Mon Jan 06, 2014 11:48 pm

Im wondering why I don't have this settings problem (lucky?) while its been used daily. Shutting down computer sometimes, restarting and starting qBittorrent after a while and everything is still good. Weird..
Forum Rules and Guidelines

Forum Admin.
Dutch & Turkish Translator.


Image
Image

Post Reply