Webui not working with dns name

Linux specific questions, problems.
Post Reply
Overlord73978
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Thu Sep 30, 2021 4:39 pm

Webui not working with dns name

Post by Overlord73978 »

I have qbit running on a Raspberry pi, it's behind a pfsense firewall with port 8080 forwarded. From outside the network, I can reach the webui if I use the IP address to connect. If I use the domain name I own and is pointed to the same IP address, I get a connection refused. I've tried turning off all of the security options in the webui tab of options, with no success. I have tried other ports in case something was being blocked by my ISP. I'm out of ideas.
thebonevault
Newbie
Newbie
Posts: 1
Joined: Tue Nov 09, 2021 11:37 pm

Re: Webui not working with dns name

Post by thebonevault »

Bumping this, I have the exact same issue. My domain connected to the WebUI flawlessly up until a few updates ago, I think something on the backend broke it somehow. Anyone know of a fix?
User avatar
Peter
Administrator
Administrator
Posts: 2142
Joined: Wed Jul 07, 2010 6:14 pm

Re: Webui not working with dns name

Post by Peter »

That's super weird. The A record is just translated to an IP. So it should work, qBittorrent has nothing to do with that honestly.
Overlord73978
Newbie
Newbie
Posts: 4
Joined: Thu Sep 30, 2021 4:39 pm

Re: Webui not working with dns name

Post by Overlord73978 »

The A record is translated in DNS, yes, but the http request still has headers for the domain, this is how you can run multiple sites on a single apache host. There's even a setting in qbittorent for enabling host header validation, so I'd guess that the webui section of the code does in fact have something to do with it.

For the record, mine did start working, but I made a lot of changes including changing to https, so who knows which change fixed it.
Post Reply